Westlandse bedrijven in Circular Economy Challenge

Westlandse bedrijven in Circular Economy Challenge

Om bedrijven te stimuleren een circulair businessmodel te omarmen, is de Rabobank de Circular Economy Challenge gestart. In dit programma kunnen bedrijven hun kansen voor circulair ondernemen verkennen en die vertalen naar een goed actieplan en een businesscase. In de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag trekken vijf Rabobanken (Regio Den Haag, Zuid-Holland Midden, Westland, Leiden-Katwijk en Rotterdam) komend half jaar samen op voor een eigen CE Challenge. Vanuit Westland doen AH Vrij Groen, Grond en Infa uit Wateringen, Biersteker Dak- Gevel- en Bouwtechniek uit Naaldwijk, MTS Euro Products B.V. en de Voedselbank in het Westland mee aan de CE Challenge. Op donderdag 19 april presenteerden de twintig geselecteerde regionale ondernemers zich tijdens het startevent in Blue City in Rotterdam.

Voor aanvang van de CE Challenge werd door KPMG Sustainability een circulaire regioscan gemaakt voor de Metropoolregio Rotterdam - Den Haag. Hierbij werd bijvoorbeeld gekeken welke sectoren in de regio een grote voetafdruk hebben qua grondstofverbruik, energieverbruik en afval maar ook naar de economische toegevoegde waarde. Het doel van deze reportage is focus aan te brengen bij de ondernemers. Deze regioscan werd tijdens de kick-off van de Circular Economy Challenge overhandigd aan de twintig deelnemende ondernemers.

De twintig ondernemers die zich voor de uitdaging hebben aangemeld, worden gedurende de CE Challenge één-op-één begeleid door KPMG, Rabobank en MVO Nederland. De bedrijven krijgen een volledig adviestraject met daarin een bedrijfsscan. Aansluitend volgen de deelnemers in juni de workshop 'van idee naar actieplan' en in september de workshop 'pitchen van je actieplan'. MVO Nederland biedt de kandidaten toegang tot haar netwerk van 2500 bedrijven uit diverse sectoren, die bezig zijn met duurzaamheid. In oktober 2018 presenteren de bedrijven hun definitieve plannen tot circulair ondernemen.

bron: Westlandse bedrijven

Latste Nieuws